srijeda, 27. siječnja 2016.

Obračun na autocesti: Zadrani napali Šibenčane, 14 osoba zadržano u pritvoru

DANA 25.01.


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 14 punoljetnih napadača je uz Optužni prijedlog privedeno sucu Prekršajnog suda u Gospiću koji im je nakon saslušanja odredio zadržavanje do 28. siječnja 2016. godine.

 dok će protiv jednog maloljetnog napadača Optužni prijedlog biti podnijet redovnim putem. 

Tijekom kriminalističkog istraživanja, kod 20-godišnjika koji je također sudjelovao u napadu, pronađen je jedan gram opojne droge tipa „Marihuana“, koja je od njega oduzeta te će protiv istog biti podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu - potvrdila nam je Mirela Šulentić iz PU Ličko-senjske.



DANA 26.01.

U samo tri tjedna u 2016. izbrisani su svi ostvareni dobici na burzama tijekom protekle dvije godine.

Usporavanje u Kini nikako nije vijest i, iako ga smatra bitnim faktorom, za Jakobsena su nafta i cijena novca dodatni važni pokazatelji koje ulagači i analitičari nikako ne smiju zaboraviti.

 A sva tri su vezana natječaj američkog dolara, pri čemu snažan dolar najviše šteti rezultatima globalne ekonomije jer smo svi ovisni o 'primitivnoj ekonomiji' koja se zasniva upravo na toj valuti. 


VIJESTI IZ GRADA

DANA 27.01.


Iza Vlade Krauthakera ukupno je 40 berbi grožđa, od čega je gotovo polovica odrađena u vlastitu vinogradu. U vinogradarski i vinarski posao krenuo je 1992. Počeo je s hektarom svojih nasada vinove loze i četiri u kooperaciji, da bi danas imao 40 svojih hektara vinograda i gotovo duplo više, 75 u kooperaciji.

 Ovisno o godini, u vinariju kapaciteta preko milijun litara sprema između 500.000 i 650.000 novih litara Dionizijeve kapljice uzgojene i odnjegovane na južnim obroncima Krndije, u vinogorju Kutjevo. Za tportal govori s kakvim se problemima hrvatski vinari suočavaju na domaćem i stranom tržištu.......